1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Hekimlerin İş Yükü Artıyor, Hakları Kayıp!

Hekimlerin İş Yükü Artıyor, Hakları Kayıp!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi, yeni düzenlemenin hekimler üzerinde olumlu bir etki yaratmadığını, aksine iş yükünü artırdığını dile getirdi. Mehlepçi, “Bu yasa, sahada uzman sayısını artırmak yerine hekimleri sömürmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Mehlepçi, sözleşmeli aile hekimliği uzmanlık eğitimi sürecinde çalışan hekimlerin maaş ve izin kaybı yaşadığını vurgulayarak, “Hem eğitim alan hekimler hem de onların yerini dolduranlar ciddi hak kaybı yaşıyor” şeklinde konuştu.

Dr. Mehlepçi, sözleşmeli uzmanlık yapan hekimlere vekaletsiz izin hakkı verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, görevlendirme durumunda tam ücretlendirme yapılması gerektiğini ifade ederek, “Sözleşmeli uzmanlık eğitimine katılacak olanlardan rotasyon sırasında kesinti olmamalı. İller arası rotasyona gidenlerin özlük hakları desteklenmeli” dedi.

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı, yasa değişikliğinin temel amacının sahada uzman sayısını artırmak olduğunu belirterek, uzmanlık eğitimi öncesinde değil, sonrasında 5 yıl Aile Hekimliği’nde çalışmanın teşvik edilmesi gerektiğini savundu. Mehlepçi, “ASM’de çalışan aile hekimi uzmanlarının hakediş ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılması daha uygun olacaktır” dedi. Mevcut durumda hastanelerde çalışan uzman hekimlerin daha yüksek ücret alması nedeniyle sahada çalışan hekimler arasında geçişler olduğunu belirtti.

Uzmanlık eğitiminin önemli bir parçası olan Aile Hekimliği bölümünde sözleşmeli çalışanların yeterli eğitim desteği alamadığını belirten Mehlepçi, “Haftanın belirli günleri anabilim dallarındaki eğitimlere katılmak yerine, 4 yıl içinde tamamlanacak dönemler halinde 3-6 aylık aile hekimliği rotasyonu ile uzmanlık eğitimi düzenlenmeli” dedi. Bu yöntemle Aile Hekimliği eğitiminin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Aile Hekimliği kliniklerinde yeterli eğitici desteğinin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Son olarak, uzmanlık eğitimi süresinin ve içeriğinin yönetmeliklerle değil, Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) kararlarıyla belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Mehlepçi, bu yönetmelikler için uzmanlık derneklerinin ve TUK’un görüşlerinin de alınmasının önemine değindi.

Hekimlerin İş Yükü Artıyor, Hakları Kayıp!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asistantr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.