1. Haberler
  2. SİYASET
  3. 15 Temmuz: Direniş ve Güvenlik Stratejisi Vurgusu

15 Temmuz: Direniş ve Güvenlik Stratejisi Vurgusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Bağcıoğlu, açıklamasında, “Milletimizin onurlu direnişi, güvenlik güçlerimizin kararlı durumu ve Cumhuriyet’e bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin üstün gayreti sayesinde bu darbe teşebbüsü başarısızlığa uğratılmıştır. Darbe girişiminin önlenmesinde TSK personelinin büyük çoğunluğunun, yani yüzde 98’inin anayasal düzenin yanında yer alması belirleyici bir faktör olmuştur. Yıllarca süren hukuksuz kumpas süreçlerine rağmen görevini onurla sürdüren Atatürkçü askeri personelin kararlı duruşu, tarihi bir rol üstlenmiştir” dedi.

“GEÇİCİ REFLEKSLER KALICI HASAR YOL AÇMAMALI”

Bağcıoğlu’nun açıklamasında, “15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin yıldönümünde aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, demokrasiye sahip çıkan tüm kurum ve vatandaşlarımızı minnetle selamlıyoruz. 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenine, demokratik iradesine ve devlet kurumlarına karşı yapılmış hain bir saldırıdır. Milletimizin onurlu direnişi, güvenlik güçlerimizin kararlı tutumu ve Cumhuriyet’e bağlı TSK personelinin üstün gayreti sayesinde bu teşebbüs bozguna uğratılmıştır. Ancak, 15 Temmuz’un ardından yaşanan süreçte, darbe girişimi bahane edilerek gerçekleştirilen bazı yapısal düzenlemelerin ve kurumsal değişikliklerin, TSK’nın kurumsal bütünlüğü, caydırıcılığı ve milli güvenliğimiz açısından yeniden gözden geçirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz.” ifadelerine yer verildi.

Bu çerçevede, yapılan düzenlemelerin stratejik riskler, uygulama sorunları ve uzun vadeli etkiler açısından kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulması gerektiği vurgulandı. TSK komuta ve kuvvet yapısı, askeri eğitim ve disiplin sistemi, askeri sağlık sistemi, personel temin, atama, terfi ve sicil uygulamaları, askeri yargı sistemi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının TSK ile bağlarının koparılması ve savunma sanayisindeki zafiyetler gibi başlıkların yeniden değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi. Yapılan düzenlemelerin, liyakat, milli güvenlik ihtiyacı, kurumsal hafıza ve uluslararası örnekler göz önünde bulundurularak ele alınması gerektiği ifade edildi. Geçici reflekslerle yapılan dönüşümlerin kalıcı zararlara yol açmaması adına kapsamlı bir gözden geçirme sürecinin önemi vurgulandı.

“BENZER OLUŞUMLARIN SIZMASI İHMAL VE GÜVENLİK ZAFİYETİ DEĞİL Mİ?”

Bağcıoğlu, “15 Temmuz ve öncesi yaşanan süreç, milli güvenliğimize büyük zararlar vermiştir” diyerek, şu soruları yöneltti:

“FETÖ’nün 2005-2015 döneminde devletin stratejik kurumlarına sızmasına neden engel olunamamıştır? Hedef alınan TSK personelinin tasfiyesiyle kritik görevlerde güvenlik zaafiyeti oluşmasına kimler zemin hazırlamıştır? Milli savunma projelerinde çalışan uzmanların tasfiyesiyle savunma sanayimizin yaşadığı kayıpların sorumluluğu kimdedir? Kumpas davaları sürecinde yaşanan ihmallerden ders çıkarılmaması ve benzer oluşumların TSK’ya sızmaları, bir ihmal ve güvenlik zafiyeti değil midir? 15 Temmuz, sadece bir direniş değil, aynı zamanda kurumsal akıl ve güvenlik stratejisi açısından tarihsel bir dönüm noktasıdır. TSK’nın yeniden kurumsal bütünlüğüne kavuşturulması, liyakat ilkesinin esas alınması ve savunma kapasitemizin artırılması, demokrasimizin teminatıdır.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz: Direniş ve Güvenlik Stratejisi Vurgusu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asistantr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.