1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Sertifika Modeli: Yeni Mağduriyet mi Geliyor?

Sertifika Modeli: Yeni Mağduriyet mi Geliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tanıttığı Gayrimenkul Sertifikası Modeli’ni eleştirdi.

Zeybek, “Sayın Bakan, sizin hesabınıza göre insanlar sertifikadan payını ancak ölünce alabilecek” şeklinde ifade ederek modelin dar gelirli vatandaşlar için bir çözüm sunmadığını, aksine yeni mağduriyetler yaratacağına dikkat çekti. Uygulamanın geçmişte yaşanan bazı borsa mağduriyetlerini hatırlattığını belirten Zeybek, “Geçen yıl borsa üzerinden insanları mağdur ettiniz, şimdi ise aynı oyunu sürdürüyorsunuz. Yeni kurbanlar peşindesiniz” dedi.

‘ÖĞRETMEN 11 YILDA SADECE BİR EV ALABİLİR’

Zeybek, sistemin dar gelirli bireyler için ulaşılabilir olmadığını vurgulayarak şöyle bir örnek verdi:

“88 metrekarelik bir ev almak için 863 bin sertifika gerekiyor. Her bir sertifikanın maliyeti 7,6 TL. Toplamda ise 6,5 milyon TL tutuyor. Bir öğretmen maaşının tamamını bu sisteme yatırsa, ancak 11 yıl sonra ev sahibi olabiliyor.”

Zeybek, bu sistemi “Bir borsa oyunu” olarak tanımlayarak, “Barınma temel bir haktır. Sertifika sistemi dar gelirliyi değil, vurguncuları besler” şeklinde konuştu.

BAKAN KURUM AÇIKLAMIŞTI

Tartışmalara yol açan bu sistem, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulmuştu. Bakanlık, yeni Gayrimenkul Sertifikası Modeli ile ilgili olarak kamuoyuna 15 sorunun yanıtlandığı bir bilgi notu yayımladı.

Modelin, her bütçeye uygun küçük paylarla konut sahibi olmayı kolaylaştıracağı ve kademeli alım sistemiyle düşük gelir grubunun da ev sahibi olabileceği belirtilmişti.

Sertifika Modeli: Yeni Mağduriyet mi Geliyor?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asistantr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.