İzmir Katip Çelebi Hastanesi’nde tedavi gören Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık için ameliyat kararı alındı.
Murat Çalık’ın boynundaki kitle, yarın sabah gerçekleştirilecek bir cerrahi müdahale ile alınacak.
Çalık’ın ilik patoloji raporunda, “Lenfatik sistem kaynaklı bazı bulgulara rastlanmış olup bu durum, lenfoma riski açısından ciddi bir şüphe doğurmuştur” şeklinde bir tespit yapıldı. Patoloji sonucunda, Çalık’ın boyun bölgesindeki kitle için cerrahi müdahale gerekliliği vurgulandı.
TELE1 GÜNDEME GETİRDİ
Lösemi ve lenfoma geçmişi bulunan Murat Çalık, 19 Mart tarihinde gerçekleşen operasyon kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Tutukluluğunun 75. gününde Buca Cezaevi’ne nakledilen Çalık’ın cezaevinde 15 kilo kaybettiği öğrenildi. TELE1, Çalık’ın geçmişte lenf kanseri (lenfoma) ve lösemi (kan kanseri) tedavisi gördüğünü kamuoyuna duyurmuştu. Bu haberin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tıp Kurumu’nun incelemesi sonrasında Çalık’ın tutukluluğunun yeniden değerlendirileceğini açıkladı.
LÖSEMİ NEDENİYLE ASKERE ALINMAMIŞ
TELE1’e konuşan Murat Çalık’ın eşi Zehra Çalık, eşinin 1999 yılında 9 ay lösemi tedavisi gördüğünü belirterek, “Mehmet tedavi gördükten sonra askere gitmek istiyor. Gidiyor da. Yaklaşık 1 ay görev yapıp GATA’dan rapor verilerek geri gönderiliyor. 2006 yılında ise lenfoma teşhisi konuldu. Boynundan bir kitle alındı, bir süre sonra patoloji sonucu kötü gelince yeniden ameliyat oldu. Rutin kontrolleri ve kan sayımı düzenli yapılıyordu” dedi.
DOSYAYA GİREN SUÇLAMAYA TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ
Murat Çalık’ın tutuklanmasına gerekçe olarak, İmamoğlu soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanan müşteki/sanık Uğur Güngör’ün iddiaları öne sürüldü. Güngör, inşaatına ruhsat almak için o dönem İmamoğlu’nun belediye başkanlığını yaptığı Beylikdüzü Belediyesi’ne başvurdu. Önce 13 ardından 2 dairesini soruşturmada iddia edilen “çeteye” kaptırdığı ileri sürüldü. Aynı kişi daha önce de benzer bir nedenle başvurmuş, savcılık 2020’de “kovuşturmaya yer yok” kararı vermişti. 2023’te kaymakamlık ise “suç unsuru yok” demişti. Ancak bu dosyada verilen takipsizlik kararı onama aşamasındayken, İmamoğlu’nun dosyasına bağlanarak tutuklama gerekçesi haline geldi.