1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Japonya’da Pirinç Krizine Yeni Çözüm: 200 Bin Ton

Japonya’da Pirinç Krizine Yeni Çözüm: 200 Bin Ton

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya Tarım Bakanı Koizumi Shinjiro, ülkenin temel gıda maddelerinden biri olan pirincin artan fiyatlarını dengelemek için 200 bin ton ek pirinç temin etme kararı aldıklarını açıkladı.

Koizumi, Kyodo News’e verdiği demeçte, ülke genelinde yaşanan “pirinç krizi” ile ilgili düzenlediği basın toplantısında detayları paylaştı.

Bakan, 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen hasatlardan elde edilen 100’er bin ton pirincin iki ayrı parti halinde halkın kullanımına sunulacağını belirtti.

Pirinç fiyatlarının marketlerde 5 kilogramlık paketler halinde yaklaşık 12 dolardan satılmasının öngörüldüğünü ifade eden Koizumi, bu uygulama ile tüketicilerin daha uygun fiyatlarla pirinç almasını amaçladıklarını kaydetti.

Öte yandan, eski Tarım Bakanı Eto Taku, 21 Mayıs’ta “Destekçilerim bana bol miktarda verdikleri için evimde satabileceğim kadar çok pirinç var” açıklamasının ardından istifa etmişti. Bu gelişmenin ardından Koizumi Shinjiro yeni bakan olarak atanmıştı.

JAPONYA’DA ARTAN PİRİNÇ FİYATLARI

Japonya’da geleneksel mutfakta önemli bir yere sahip olan pirinç üretimi, son zamanlarda yaşanan iklimsel olaylar ve doğal afetlerden olumsuz etkilenmiş durumda. Bu nedenle Tokyo hükümeti, artan fiyatları kontrol altına almak amacıyla bu yıl ilk kez şubat ayında yaklaşık 210 bin ton acil durum pirinci rezervini piyasaya sürmüştü.

Ancak hükümetin bu adımına rağmen, ülke genelinde pirinç fiyatlarının yükselmeye devam ettiği gözlemleniyor.

Hükümet verilerine göre, mart ayının son haftasında 5 kilogramlık pirincin ortalama fiyatı, geçen yıla göre iki kat artarak 29 dolara ulaşmış durumda.

Japonya’da Pirinç Krizine Yeni Çözüm: 200 Bin Ton
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asistantr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.